Aardbeien met chocolade
12 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 50 g pure chocolade
- 12 grote aardbeien
Bereiden
Laat de twee chocoladesoorten in aparte bakjes au bain-marie of in de magnetron smelten.
Was de aardbeien en dep ze goed droog. Leg ze op een glad werkvlak.
Giet de pure chocolade in twee putjes in de witte chocolade.
Dompel er een aardbei in. Draai de aardbei dan iets om, zodat je mooie streepjes krijgt. Leg de aardbeien op een vel bakpapier en laat ze in ongeveer 20 minuten afkoelen en hard worden. Dien op. Wacht niet langer, omdat de aardbeien zacht worden door de warmte van de chocolade.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Aardbeien met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
De kunst van het chocolade maken
Trish Deseine
Met de technieken en recepten uit dit boek maak je de lekkerste droombonbons. En niet alleen bonbons, maar ook koekjes en grotere chocoladecreaties waar alle... lees verder
© Good CookChocolade tips
Reacties op dit recept
- Jip Jammie! Simpel en lekker!