Chocoladerotsjes
bereiden
Ingrediënten
- 110 g amandelstaafjes
- 2 eetlepels suikersiroop
- 1 eetlepel poedersuiker
- 135 g pure chocolade of melkchocolade
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de amandelstaafjes met de suikersiroop. Schep het mengsel in kleine bergjes op een anti-aanbak bakplaat. Bestrooi de bergjes met poedersuiker en laat ze dan 2 tot 3 minuten karameliseren onder de ovengril. Laat afkoelen.
Laat de chocolade au bain-marie of in de magnetron smelten. Doop er dan een voor een de rotsjes in. Leg ze daarna op een vel bakpapier.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Als je in de winkel geen kant-en-klare amandelstaafjes kunt vinden, kan je ze zelf maken door hele amandelen in de lengte in staafjes te snijden.
Kookboek
Het recept 'Chocoladerotsjes' is afkomstig uit het kookboek...
De kunst van het chocolade maken
Trish Deseine
Met de technieken en recepten uit dit boek maak je de lekkerste droombonbons. En niet alleen bonbons, maar ook koekjes en grotere chocoladecreaties waar alle... lees verder
© Good Cook