Mexicaanse warme chocoladedrank
bereiden
Ingrediënten
- 100 g goede pure chocolade (70 % cacaobestanddelen), fijngehakt
- 450 ml halfvolle melk of water
- 1 kaneelstokje
Bereiden
Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Verwarm de melk of het water met het kaneelstokje 2-3 minuten in een pannetje op laag vuur. Schenk de hete vloeistof over de fijngehakte chocolade en klop de chocolade met een garde tot hij is opgelost en er een schuimlaag op het oppervlak ontstaat.
Schenk de chocolade in kleine kopjes of kommetjes en serveer direct. Voeg naar smaak wat suiker of agavesiroop toe als u de chocolade met water maakt.
Personnlijke note
'Ik ben dol op dit drankje. Als ik trek heb in warme chocolade, heb ik geen behoefte aan een emmer melk met een vage chocoladesmaak. Ik wil de intense smaak, energie en dat heerlijk warme, vage gevoel dat ik alleen maar krijg van echt lekkere warme chocolade.' - Thomasina Miers
Kookboek
Het recept 'Mexicaanse warme chocoladedrank' is afkomstig uit het kookboek...
Mexicaans!
Thomasina Miers
In 'Mexicaans!' neemt Thomasina Miers je mee op een inspirerende culinaire reis door dit prachtige land en laat ze zien dat de Mexicaanse keuken zoveel... lees verder
© Inmerc