Warme chocolademelk met marshmallowroom en amandel
bereiden
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 12 marshmallows, in kleine stukjes geknipt
- 400 g pure chocolade (70% cacao)
- 875 ml volle melk
- ½ theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel amandelextract, of naar smaak
- 1 theelepel ongezoet cacaopoeder
- gemalen kaneel
- amandelschaafsel
- suiker, naar smaak
Bereiden
Klop de slagroom stijf en schep de stukjes marshmallow erdoor. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Rasp de chocolade of hak de repen in kleine stukjes en doe dit in een hittebestendige kom. Meng de melk in een steelpan met het vanille- en amandelextract en het cacaopoeder. Breng de melk onder regelmatig roeren tegen de kook aan. Draai het vuur lager en verwarm nog 3 minuten zachtjes.
Schenk de warme melk door een zeef op de chocolade en klop met een garde tot alles goed gemengd is en de kleur egaal. Zet de chocolademelk terug op het vuur en breng weer tegen de kook aan.
Schenk de chocolademelk in vier hoge, hittebestendige glazen of mokken en schep de marshmallowroom erop. Bestrooi met kaneel en wat amandelschaafsel. Serveer direct; geef de suiker apart erbij zodat iedereen zelf de mate van zoetheid kan bepalen.
Tip
Mag het wat decadenter? Voeg dan vlak voor serveren eens een scheutje rum, chocolade- of amandellikeur toe.
Kookboek
Het recept 'Warme chocolademelk met marshmallowroom en amandel' is afkomstig uit het kookboek...
Sneeuwvlokken & Haardvuur
Jane Lawson
'Sneeuwvlokken & Haardvuur' is hét boek om lekker te genieten van koken en eten in de koude maanden. Het boek is als een culinaire reis door de smaakvolle
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck