Chocoladetruffels met muesli en pistachenootjes
- 24 stuks
- 20 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g chocolade
- 170 g gedroogde abrikozen, dadels of vijgen
- 200 g geroosterde havervlokken
- 50 g gedopte pistachenoten, fijngehakt
Bereiden
Doe de chocolade in een glazen of metalen kom en zet boven een pan sudderend water. Laat de chocolade smelten. De kom mag het water absoluut niet raken!
Doe de abrikozen, dadels of vijgen met de havervlokken in een keukenmachine. Draai 2 tot 3 minuten, of tot alles goed gemengd is.
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng alles weer goed.
Vorm kleine bolletjes van het mengsel. Rol ze door de fijngehakte pistachenoten tot ze er rondom mee bedekt zijn.
Schik ze naast elkaar in een luchtdicht af te sluiten bak en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Je kunt deze truffels tot 1 week in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Chocoladetruffels met muesli en pistachenootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli, ontbijt om van te smullen
Rachel Khoo
In dit boek vind je een schat aan recepten voor krokante muesli's, mueslirepen en ander heerlijks. Ontdek ook hoe je met muesli crumbles, koekjes, muffins, brood... lees verder
© Good Cook