Chocoladetruffel met lavendel
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 5 g verse lavendelbloemknopjes
- 50 g zachte boter
- 350 g melkchocolade, in stukjes
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- cacao
Bereiden
Verhit de melk op matig vuur. Neem zodra de melk aan de kook komt de pan van het vuur. Voeg de lavendel toe en laat 2 tot 3 minuten trekken. Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom met de boter en de beide soorten chocolade. Roer tot een glad mengsel.
Vul de glazen voor de helft met de helft van de chocolade-lavendelcrème. Doe de overgebleven crème in de siliconenvormen. Zet alles 2 uur en 30 minuten in de diepvries.
Stort vlak voor het serveren de chocoladecrèmes uit de siliconenvormen. Leg ze op de crème in de glazen, zodat ze op truffels lijken. Bestuif door een zeefje met cacao.
Extra benodigd
Siliconenvorm (halve bol, voor de presentatie), bolvormige glazen
Kookboek
Het recept 'Chocoladetruffel met lavendel' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke chocolade uit een glas
José Maréchal
Laat je ook verleiden door deze heerlijke recepten die alle zintuigen zullen prikkelen! Choco-munt, choco-citroen, chocoladetruffels met lavendel, cacaosorbet... lees verder
© Good Cook