Klassieke chocoladepudding

  • 8 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 90 g maïzena
  • 100 g cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 150 g kristalsuiker

Bereiden

Zet een glas melk apart en verwarm de resterende melk in een pannetje.

Zeef de maïzena, de cacao en de vanillesuiker boven een kom en roer alles goed door elkaar.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en roer het maïzenamengsel erdoor. Voeg het ei toe en schenk het glas koude melk erbij. Roer nogmaals goed door en schenk de warme melk in kleine hoeveelheden tegelijk erbij. Voeg de suiker toe. Blijf goed roeren tot het romige mengsel begint in te dikken (dit duurt ca. 2 minuten).

Draai het vuur uit en verdeel de chocoladepudding over 8 gladde puddingvormpjes die even zijn ondergedompeld in koud water. Laat de pudding iets afkoelen en zet de vormpjes 5-6 uur in de koelkast. Stort de puddinkjes voor het serveren op een bordje.

Kookboek

Het recept 'Klassieke chocoladepudding' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote chocolade kookboek

Alba Allotta

Chocolade is wereldwijd het favoriete ingrediënt. Maar nooit eerder verscheen er zo'n uitgebreid en verleidelijk kookboek op basis van dit magische... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pudding recept tips

Reacties op dit recept

  • riaDit is een recept waarvan ik vind dat dit de lekkerste chocoladepudding is. Echt zoals mijn moeder hem vroeger maakte.

    reageren

  • frankSnuf zout erbij lijkt me nog lekkerder.

    reageren

  • CindyKloppen de verhoudingen van dit recept?

    • FerencDat vraag ik mij ook af. Het is beeld te dun.

    reageren

  • FerencKlinkt allemaal heel lekker. Ik vind het alleen wel heel bijzonder dat er een rauw ei in moet. Ik wil het graag maken, maar ik durf het eigenlijk niet omdat ik bang ben dat de salmonella er in blijft zitten. Ik ben geen ervaren bakker, dus loop tegen dit issue aan. Wie kan mij garanderen dat het rauwe ei dat weliswaar heet wordt niet leidt tot ziektes?

    reageren

  • FerencIk heb het geprobeerd te maken, maar het wordt helemaal niet dik. Ik heb zoals je beschreef in het recept 90 g maïzena gedaan, maar blijft chocolademelk.

    reageren

  • SteveVeel te dik wanneer ik het poeder bij de gesmolten boter doe. dan ei en dan glas melk gedaan en duurt nog lang voor het glad word... ik denk dat 1.5 l melk en 200 gr suiker beter is voor een smeuïge lichtere pudding.

    reageren

  • Shyan Voor dusver ziet het er veelbelovend uit. *steelpan (gepakt uit automatisme) rvs *bij het toevoegen van mengsel bij de boter Moest ik praktisch gelijk het glas melk doen, anders stolde het te hard en koekte het aan. * suiker en warme melk om en om toegevoegd en het dikte wel in.(gevoelsmatig langer dan die c.a 2 min.) En omdat het een relatief klein steelpannetje was bleef er bij mij dat ene glas melk over in de maatbeker. Hierdoor is de dikte warm, een beetje gelei achtig zoals die “goedkopere chocopudding “ bekers van bijv. De Aldi. Smaak was al wel vele malen rijker van dit recept. Ik ga er dus van uit nadat de bekers ondergedompeld waren en na afkoelen het opstijft verder in de koelkast. Ik ben benieuwd en heb er zin in????

    reageren

  • WillyIk heb het recept tot op de letter gevolgd en ik heb een lobbige chocolade melk... Het wil totaal niet opstijven... Wat heb ik verkeerd gedaan?!

    reageren

  • WaikinaOndanks of mss dankzij alle reacties toch gemaakt. Ik snap de mensen die het mengsel al te dik en moeilijk hanteerbaar vinden vóórdat het gezeefde maïzena/cacaomengsel in de gesmolten boter gaat (lees klonterig). Goeie garde gebruikt om het mengsel glad te krijgen maar veel klontjes. Dus de staafmixer er op en voilá! Vond de smaak van de pudding lekker diep, dus prima.

    reageren