Chocoladetruffels met sinaasappel
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 60 g boter
- 150 g pure chocolade, geraspt
- 70 g gianduia-chocolade, geraspt
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 50 g gekonfijte sinaasappel, fijngehakt
- 1 eidooier
- 3 eetlepels sinaasappellikeur
- cacaopoeder
Bereiden
Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de beide soorten chocolade toe. Dek af en laat een paar minuten rusten. Roer het chocolademengsel goed door, zodat er een homogene crème ontstaat. Meng de sinaasappelrasp, de gekonfijte sinaasappel, de eidooier en de sinaasappellikeur erdoor. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
Meng alles nog een keer goed door elkaar en schep met een lepel steeds een beetje van het mengsel uit de kom. Maak er met vochtige handen balletjes van. Rol deze balletjes door de gezeefde cacao en leg ze nog een paar uur in de koelkast. Serveer ze in kleine papieren vormpjes.
Kookboek
Het recept 'Chocoladetruffels met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote chocolade kookboek
Alba Allotta
Chocolade is wereldwijd het favoriete ingrediënt. Maar nooit eerder verscheen er zo'n uitgebreid en verleidelijk kookboek op basis van dit magische... lees verder
© Uitgeverij Becht