Glühwein en glühweinsiroop

450 ml siroop
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g kristalsuiker
  • 2 rijpe, sappige sinaasappels, in vieren gedeeld
  • 6 hele kruidnagels
  • 1 eetlepel gemalen piment
  • 2 kaneelstokjes, in tweeën gebroken
  • 2 theelepels versgemalen nootmuskaat
  • 5 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden

Bereiden

Hieronder volgt het recept voor glühweinsiroop. Om glühwein met alcohol te maken meng je de hoeveelheid siroop die hieronder beschreven staat met een fles rode wijn (750 ml, uiteraard van een redelijke kwaliteit) of cider en wat schijfjes van vers citrusfruit.

Doe alle ingrediënten samen met 1 liter koud water in een grote pan en breng tegen de kook aan. Roer totdat de suiker is opgelost.

Laat pruttelen totdat het mengsel tot de helft is ingekookt. Roer af en toe.

Laat afkoelen en zeef twee keer door neteldoek alvorens te bottelen. (De siroop hoort enigszins troebel te zijn. Als de wijn of cider en de vruchten zijn toegevoegd zie je daar niets meer van.) De siroop is 2 tot 3 maanden houdbaar, indien op een donkere plaats bewaard.

Kookboek

Het recept 'Glühwein en glühweinsiroop' is afkomstig uit het kookboek...

Uit de tuin in de fles

In dit boek vind je bijna 70 recepten voor het maken van de heerlijkste sapjes, drankjes en wijnen - met en zonder alcohol: van amaretto, perensiroop en limoncello tot... lees verder

© Uitgeverij Becht

Dranken tips