Bisschopswijn

10 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 10 kruidnagels
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 flessen rode wijn
  • 1 glaasje bessenjenever
  • 75-100 g suiker

Bereiden

Boen de sinaasappel goed schoon, halveer de vrucht en steek de kruidnagels in de schil. Leg de sinaasappelhelften en de kaneelstokjes in een pan (geen aluminium) en schenk de wijn en jenever erbij.

Verwarm de wijn 45-60 minuten (op een sudderplaatje) tegen de kook aan. Voeg dan suiker naar smaak toe en los deze al roerende op.

Serveer de bisschopswijn heet in hittebestendige glazen.

Het recept 'Bisschopswijn' wordt je aangeboden door . Beeld: Poznyakov | Shutterstock.com

Dranken tips

Reacties op dit recept

  • Cor Dit is eeen erg dure manier voor het maken van bisschopswijn. Mede door de lange kooktijd zal er te veel alcohol vervliegen. Dit komt ten koste van de smaak ven de bisschopswijn.
  • Cyriel Als deze niet kookt blijft het alcoholgehalte behouden !
  • Jon-Erik Alcohol verdampt bij 78 graden Celsius, maar er blijft altijd een beetje alcohol over. Zie link hieronder:
    https://www.kennisinstituutbier.nl/content/zit-er-nog-alcohol-een-gerecht-dat-bereid-met-bier