Bisschopswijn
- 10 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Drank
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 10 kruidnagels
- 3 kaneelstokjes
- 2 flessen rode wijn
- 1 glaasje bessenjenever
- 75-100 g suiker
Bereiden
Boen de sinaasappel goed schoon, halveer de vrucht en steek de kruidnagels in de schil. Leg de sinaasappelhelften en de kaneelstokjes in een pan (geen aluminium) en schenk de wijn en jenever erbij.
Verwarm de wijn 45-60 minuten (op een sudderplaatje) tegen de kook aan. Voeg dan suiker naar smaak toe en los deze al roerende op.
Serveer de bisschopswijn heet in hittebestendige glazen.
Bron
Het recept 'Bisschopswijn' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Poznyakov | Shutterstock.com