Limoncello
- 2 liter
- 60 min
- waardering 7,5
- Drank
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 5 rijpe citroenen (plus 1 voor de versiering)
- 1 liter wodka (zonder smaaktoevoegingen)
- 750 g suiker
Bereiden
Schil met een dunschiller dunne reepjes schil van de citroenen (zonder het wit mee te nemen). Verdeel de rasp in gelijke hoeveelheden over 2 grote, schone glazen potten. Weckpotten met een inhoud van 1 liter bijvoorbeeld.
Giet de wodka over de citroenschil in beide potten, sluit ze af en keer om zodat de wodka en de citroenschil met elkaar vermengd worden.
Laat een week staan, terwijl je af en toe schudt.
Doe de suiker in een vuurvaste schaal en giet 700 ml kokend water erover. Roer goed zodat de suiker oplost.
Voeg het mengsel van citroenschil en wodka bij de nog warme suikersiroop. Roer door, dek af en laat een week staan.
Zeef de vloeistof en verdeel in gelijke hoeveelheden over de 2 schoongemaakte weckpotten. Voeg ter versiering wat verse citroenschil toe. Sluit af en bewaar zo lang als je wilt.
Extra benodigd
Weckpotten
Tips
De klassieke limoncello wordt met citroenen uit Sorrento gemaakt, maar je kunt prima toe met andere soorten als ze maar van goede kwaliteit en (liefst) biologisch zijn. Ze moeten in elk geval geen waslaagje hebben. Als je dit als een digestief drinkt, koel dan de drank en de glazen waarin je gaat serveren van tevoren. Aangelengd met koolzuurhoudend bronwater, heb je een heerlijk pittig drankje. Met wat vers geperst citroensap erbij krijgt het nog meer karakter.
Kookboek
Het recept 'Limoncello' is afkomstig uit het kookboek...
Uit de tuin in de fles
Susy Atkins
In dit boek vind je bijna 70 recepten voor het maken van de heerlijkste sapjes, drankjes en wijnen - met en zonder alcohol: van amaretto, perensiroop en limoncello tot... lees verder
© Uitgeverij Becht