Gegratineerde geitenkaas met cranberrycompote
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
255 kcal
9 g eiwit
15 g vet
19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g verse cranberry's
- 100 ml aardbeien-kersen dubbeldrank
- 2 eetlepels bessenjenever
- 2 eetlepels honing
- 4 plakjes zachte geitenkaas van 50 g
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiden
Kook de cranberry's met de dubbeldrank in ca. 10 minuten zacht, roer regelmatig. Laat de cranberry's afkoelen en roer de bessenjenever en 1 eetlepel honing erdoor. Leg de plakjes geitenkaas op de grillplaat. Bestrijk ze met honing en strooi de amandelen erover.
Verwarm de grill voor en schuif de grillplaat er ca. 10 cm onder. Laat de geitenkaas in ca. 2 minuten iets smelten en de amandelen goudbruin kleuren. Leg op ieder bordje een plakje kaas en lepel de saus eromheen.
Het recept 'Gegratineerde geitenkaas met cranberrycompote' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Loskot | Shutterstock.com