Appelchips
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 200 g suiker
- sap van 2 citroenen
- 1 granny smith appel
- 2 rode appels (elstar, jonagold...)
- kaneel (naar keuze)
Voorbereiden
Breng 500 ml water aan de kook, giet het op de suiker en roer goed. Laat afkoelen en voeg het citroensap toe. Was de appels en schil ze eventueel. Snijd ze met de mandoline in dunne schijfjes (ongeveer 1-1,5 mm) overdwars door het klokhuis heen. Leg de schijfjes direct in de siroop en laat ze 4 uur weken.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 90 °C. Laat de appelschijfjes uitlekken in een zeef. Leg ze op een bakplaat met een siliconenmat, los van elkaar. Bak ze gedurende 2 uur in de oven. Draai ze na 1 uur om.
Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met kaneel.
Extra benodigd
Mandoline, siliconenmat
Tip
Als je geen siliconenmat hebt, gebruik dan een bakplaat met antiaanbaklaag. Gebruik geen bakpapier; bij gebruik daarvan kunnen de chips door de siroop gaan vastkleven.
Kookboek
Het recept 'Appelchips' is afkomstig uit het kookboek...
Chips
Orathay
In dit boek vind je ruim 30 eenvoudige recepten om gewone én bijzondere 'huisgemaakte' chips en frieten te maken, zoals chips van zwarte... lees verder
© Uitgeverij Becht