Appelfriet
bereiden
Ingrediënten
- 4 appels (Granny Smith)
- het sap van ½ citroen
- 25 g zoute boter
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten in schijven en daarna in vrij dikke staafjes.
Leg de appelstaafjes in een schaal en besprenkel ze met het citroensap. Schep om zodat alle staafjes rondom met citroen zijn bedekt en niet verkleuren.
Laat de boter gedurende 30 seconden in de magnetron smelten. Schenk de boter over de appelstaafjes, voeg de basterdsuiker toe en schep opnieuw om.
Leg de staafjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte. De staafjes mogen elkaar niet raken.
Zet de bakplaat vrij hoog in de oven. Bak de appelstaafjes 10 minuten. De appelfrieten gaan karameliseren. Houd de frieten goed in de gaten, want ze mogen niet verbranden en ook niet gaar worden, want dan wordt het appelmoes. Overigens kan de baktijd afhankelijk van de werking van de oven iets langer of iets korter zijn.
Serveer de appelfrieten lauwwarm. Bestrooi ze eventueel met suiker.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Appelfriet' is afkomstig uit het kookboek...
Alles over friet
Anne de la Forest
Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn... lees verder
© Uitgeverij Becht