Geglaceerde noten op zijn New Yorks

6 personen
bereiden

waardering 5,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 350 g gemengde noten: amandelen, pinda’s, cashewnoten, hazelnoten, geroosterde sojabonen
  • 2 eetlepels stevia, of een andere zoetstof in korrelvorm
  • ½ theelepel pijlwortel of maïzena
  • 50 g gemalen amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de kokosolie in een middelgrote pan en verwarm deze totdat de olie gesmolten is. Haal van het vuur en laat een paar minuten afkoelen. Roer er dan de agavesiroop en geraspte nootmuskaat doorheen.

Voeg de noten toe aan de pan met olie en schep om zodat alle noten goed met de vloeistof worden bedekt. Schep de noten eruit met een schuimspaan en leg ze in een schaal. Bewaar de vloeistof in de pan voor later.

Doe de zoetstof en pijlwortel of maïzena in een blender en laat deze draaien totdat dit alles fijn gemalen is. Roer er de gemalen amandelen doorheen en schep alles in de schaal met noten. Vermeng goed en schep vervolgens de noten op de met aluminiumfolie beklede bakplaat. Schenk de rest van de vloeistof uit de pan eroverheen en schep om.

Rooster de noten gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert. Je kunt deze noten 5 dagen in een luchtdicht afsluitbare plastic doos bewaren.

Extra benodigd

Blender, aluminiumfolie

Opmerking

'De geur van zoete, geglaceerde noten op elke straathoek is een van mijn favoriete herinneringen aan de stad New York. Ik heb er een keer een zakje van gekocht, alleen maar om ze te proeven zodat ik er zelf een gezonde versie van kon maken. Deze variatie is behoorlijk authentiek, met gemalen amandelen in plaats van witte suiker om de noten die ruwe textuur te geven die ze in New York ook hebben.' - Jenna Zoe

Kookboek

Het recept 'Geglaceerde noten op zijn New Yorks' is afkomstig uit het kookboek...

Super healthy snacks

Het is tijd om lekker én gezond te snacken. In dit boek verzamelt Jenna Zoe meer dan 60 inspirerende recepten voor snacks, voedzame tussendoortjes en hartige... lees verder

© Uitgeverij Becht

Hapjes tips