Havermout met pompoen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 900 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- een snufje nootmuskaat
- een snufje gemberpoeder
- een snufje kruidnagelpoeder
- 150 g pompoenpuree (uit blik)
- 200 g havermout
- 40 g donkere rozijnen
- 3 eetlepels ahornsiroop
- voor de garnering
- 15 g pecannoten
- 20 g pompoenpitten
Bereiden
Doe de melk, de specerijen en de pompoenpuree in een steelpan. Zet deze op een matig vuur en breng tegen de kook aan.
Voeg de havermout toe en breng het geheel nu aan de kook. Zet het vuur dan snel lager en laat de pap gedurende 15-20 minuten pruttelen of 5 minuten als je snelkokende havermout gebruikt. Roer af en toe door. Doe de laatste minuut van de kooktijd de rozijnen erbij en roer goed door om ze te laten wellen en te verwarmen.
Maak intussen de garnering van pecannoten en pompoenpitten. Doe deze in een droge koekenpan. Zet deze op een laag-matig vuur. Rooster ze gedurende 5 minuten, haal de pan van het vuur en zet apart.
Haal de pan met de havermout, als die klaar is, van het vuur en voeg de ahornsiroop toe. Roer deze goed door de havermout en giet in vier kommen.
Garneer dit gerecht met de geroosterde pompoenpitten en pecannoten, voordat je het serveert.
Opmerking
Je kunt de geroosterde pitten en noten twee maanden bewaren in een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare glazen pot.
Kookboek
Het recept 'Havermout met pompoen' is afkomstig uit het kookboek...
Havermout
Amy Ruth Finegold
In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder
© Uitgeverij Becht