Havermout met gebakken fruit en noten

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 20 g fijngehakte amandelen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker of ½ eetlepel stevia
  • 550 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels gesmolten boter, plus extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 70 g blauwe bessen

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng in een grote kom de havermout, de amandelen, het kaneelpoeder en de suiker. Roer in een andere kom de melk, het vanille-extract, de gesmolten boter en het ei door elkaar.

Doe de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Schep de bessen erdoorheen en doe het geheel in een ingevette bakvorm (Ø 15 cm).

Zet deze gedurende 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin en krokant zijn geworden.

Laat de havermout vóór het serveren een beetje afkoelen.

Extra benodigd

Ronde bakvorm (Ø 15 cm)

Opmerking

Havermout wordt meestal in een pan op het fornuis gekookt, maar door de havermout in de oven te bereiden krijgt deze een nieuwe dimensie. Als je havermout bakt, voeg ik altijd een ei toe waardoor de substantie lekkerder wordt.

Kookboek

Het recept 'Havermout met gebakken fruit en noten' is afkomstig uit het kookboek...

Havermout

Amy Ruth Finegold

In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Havermoutpap recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!