Klassieke havermoutpap
bereiden
Ingrediënten
- 50 g havermoutvlokken
- 300-400 ml water, of half water en half melk, of helemaal melk
- 1 eetlepel zoetstof naar keuze (desgewenst)
- 20 ml koude room, voor het serveren (desgewenst)
Bereiden
Rooster de havermoutvlokken 2 tot 3 minuten in een droge, zware pan op matig vuur. Voeg onder voortdurend roeren met een houten lepel het vocht (water, melk, of melk en water) en een snufje zout toe.
Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 20 tot 30 minuten sudderen tot de pap naar wens gekookt is (vloeibaar of dik). Als de pap te dik is geworden kan je er gewoon wat water of melk door roeren.
Sprenkel er de zoetstof van je voorkeur over. Serveer desgewenst met de koude room, vruchtencompote of verse of gepocheerde vruchten.
Kookboek
Het recept 'Klassieke havermoutpap' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli, ontbijt om van te smullen
Rachel Khoo
In dit boek vind je een schat aan recepten voor krokante muesli's, mueslirepen en ander heerlijks. Ontdek ook hoe je met muesli crumbles, koekjes, muffins, brood... lees verder
© Good Cook