Havermout met gebakken fruit en noten
bereiden
Ingrediënten
- 200 g havermout
- 20 g fijngehakte amandelen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 g lichtbruine basterdsuiker of ½ eetlepel stevia
- 550 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels gesmolten boter, plus extra om in te vetten
- 1 ei
- 70 g blauwe bessen
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Meng in een grote kom de havermout, de amandelen, het kaneelpoeder en de suiker. Roer in een andere kom de melk, het vanille-extract, de gesmolten boter en het ei door elkaar.
Doe de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Schep de bessen erdoorheen en doe het geheel in een ingevette bakvorm (Ø 15 cm).
Zet deze gedurende 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin en krokant zijn geworden.
Laat de havermout vóór het serveren een beetje afkoelen.
Extra benodigd
Ronde bakvorm (Ø 15 cm)
Opmerking
Havermout wordt meestal in een pan op het fornuis gekookt, maar door de havermout in de oven te bereiden krijgt deze een nieuwe dimensie. Als je havermout bakt, voeg ik altijd een ei toe waardoor de substantie lekkerder wordt.
Kookboek
Het recept 'Havermout met gebakken fruit en noten' is afkomstig uit het kookboek...
Havermout
Amy Ruth Finegold
In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder
© Uitgeverij Becht