Vislasagne met pangasiusfilet en spinazie

  • 3 personen
  • 50 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 350-400 g pangasiusfilet
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 400 g spinazie (diepvries), ontdooid
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 zakje bechamelsausmix
  • 500 ml melk
  • 6 blaadjes lasagne

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Snijd de vis in stukken zodat ze niet groter zijn dan de breedte van de lasagneblaadjes en bestrijk ze met groene pesto. Breng de goed uitgelekte spinazie op smaak met zout, peper, de gesnipperde knoflook en meng de spinazie met met twee derde deel van de kaas. Voeg de inhoud van een zakje bechamel-mix al roerend toe aan de melk. Verwarm het mengsel al roerend tot het kookpunt. Laat het 2 minuten doorkoken. Bouw de lasagne op in een beboterde ovenschotel. Strijk na ieder laagje lasagneblaadjes een juslepel van de bechamelsaus uit over de lasagneblaadjes. Giet de overgebleven bechamelsaus over de lasagne. Strooi de rest van de kaas erover en gaar de lasagne 30 minuten in de oven.

Variatietip

Lekker met een komkommersla met een heel eenvoudige dressing: 2 eetlepels olie, 1 eetlepel balsamicoazijn, beetje suiker, een paar druppels sesamolie en 3 eetlepels water. Half uurtje voor het eten al over de komkommer doen en regelmatig omscheppen.

Bron

Het recept 'Vislasagne met pangasiusfilet en spinazie' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Tania. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!