Muesli met citroen en maanzaad
8 ontbijtjes
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
- 50 g gestampte hazelnoten
- 50 g gehakte amandelen
- 70 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 30 g sesamzaad
- 30 g lijnzaad
- 15 g maanzaad
- 70 g kokosrasp
- 3 eetlepels honing of 3½ eetlepel ahornsiroop
- 7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
- het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
- 1 snufje fleur de sel
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 140 °C.
Meng de vlokken, hazelnoten, amandelen, pitten, zaden en het kokos.
Verwarm de honing of ahornsiroop met de olie, het citroensap, de citroenrasp en fleur de sel op heel laag vuur. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.
Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven. Schep het elke 10 minuten om.
Kookboek
Het recept 'Muesli met citroen en maanzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli & granola
Catherine Kluger
'Muesli & granola' staat vol inspiratie voor de heerlijkste ontbijtjes en tussendoortjes op basis van noten, granen, zaden en pitten. Het boek beschrijft verschillende zoete en hartige mixen en diverse recepten voor repen, muffins en taarten
... lees verder © Uitgeverij Becht