Muesli met kersen en chiazaad
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- 30 g gedroogde kersen
- 400 ml melk
- ½ theelepel vanille-extract
- 1 appel, geraspt of in smalle reepjes gesneden
- 10 g geschaafde amandelen
- 1 eetlepel honing
Voorbereiden
Roer in een grote kom de havermout, het chiazaad, de kersen, de melk en het vanille-extract door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat het mengsel een nacht lang in de koelkast weken.
Bereiden
Roer het mengsel, vlak voordat je dit gerecht gaat serveren, nog een keer goed door en verdeel het over twee kommen. Voeg de geraspte appel en de amandelen toe, en besprenkel met honing.
Als je niet alles van deze muesli gebruikt, kun je deze twee dagen in een luchtdicht afsluitbare glazen pot bewaren of in een koeltasje meenemen om hem later op de dag op te eten.
Extra benodigd
Plasticfolie
Variatietip
In plakjes gesneden peer en gedroogde pruimen zijn prima alternatieven voor de geraspte appel en gedroogde kersen, die in dit recept gebruikt worden.
Kookboek
Het recept 'Muesli met kersen en chiazaad' is afkomstig uit het kookboek...
Havermout
Amy Ruth Finegold
In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder
© Uitgeverij Becht