Glutenvrije mueslirepen
bereiden
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 80 g agavesiroop
- 1 eiwit
- 150 g boekweitvlokken
- 100 g Rice Krispies of gepofte rijst
- 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de bananen met de agavesiroop en het eiwit. Schep er dan de droge ingrediënten door.
Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad uit, zodat de bodem volledig bedekt is. Bak 20 tot 25 minuten in de oven.
Laat 10 minuten afkoelen voor je het mengsel in repen snijdt. Als het mueslimengsel te warm is, zal het moeilijk in repen te snijden zijn. Bewaar de mueslirepen in een luchtdicht afgesloten bak.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Het eiwit in dit recept vervangt de plantaardige olie en de bananen zijn een gedeeltelijke vervanging van de suiker. Zo krijgen we repen met een laag suiker- en vetgehalte. Door de gepofte rijst en boekweitvlokken zijn deze repen ook glutenvrij.
Kookboek
Het recept 'Glutenvrije mueslirepen' is afkomstig uit het kookboek...
Muesli, ontbijt om van te smullen
Rachel Khoo
In dit boek vind je een schat aan recepten voor krokante muesli's, mueslirepen en ander heerlijks. Ontdek ook hoe je met muesli crumbles, koekjes, muffins, brood... lees verder
© Good Cook