Amandelpasta
bereiden
Ingrediënten
- 500 g bruine amandelen
- ¼ theelepel fijn zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spreid de amandelen in een enkele laag uit over de beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten of tot ze geurig zijn. Schep ze halverwege de bereidingstijd om. Haal de amandelen uit de oven en laat ze iets afkoelen. Houd 2 tot 3 eetlepels geroosterde amandelen apart als je notenpasta met stukjes wilt. Voeg ze toe zodra de amandelen pasta zijn geworden en maal ze mee tot de gewenste consistentie is bereikt.
Hak de noten als ze nog warm zijn in een keukenmachine of blender tot een pasta die zo glad of knapperig is als je lekker vindt. Stop af en toe om de pasta langs de wand naar beneden te schrapen. Wees geduldig: de noten zullen eerst een droog meel worden, daarna ontstaat een bal en ten slotte verandert die in een pasta. Roer met een spatel het zout (en eventuele andere smaakstoffen) door de pasta zodra het de gewenste consistentie heeft.
Laat de amandelpasta afkoelen en schep hem in de twee warme, gesteriliseerde potten. Bewaar de potten maximaal 2 weken in de koelkast, of vries de pasta in om hem langer te bewaren.
Extra benodigd
Bakpapier, keukenmachine of blender, 2 gesteriliseerde potten (inhoud 200 ml per pot)
Opmerking
Het maken van je eigen notenpasta stelt je in staat om zelf te bepalen hoe knapperig je de notenpasta wilt, om zout en suiker naar smaak toe te voegen en om te experimenteren met andere smaken. Probeer door het toevoegen van ahornsiroop, honing, kaneel of vanille je eigen unieke notenpasta te creëren. Het van tevoren roosteren van de amandelen verhoogt hun smaak en maakt het malen makkelijker.
Kookboek
Het recept 'Amandelpasta' is afkomstig uit het kookboek...
De inmaaktuin
Jo Turner
Met 'De inmaaktuin' heb je dé gids in handen om van moestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten. Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht niet alleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneer je moet zaaien en wat de
... lees verder © Good Cook