Camembert met ui en preiloof
bereiden
Ingrediënten
- 1 camembert
- 1 prei, al dan niet prei of enkel het loof
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- snuifje Provençaalse kruiden
Bereiden
Zorg voor een bbq of houtoven die minimaal 180 °C is. Snijd het smeltkaasje kruislings in en zet in een (gietijzeren) pannetje.
Snijd de ui en de prei in ringetjes, en leg rond de kaas.
Snijd de knoflook in kleine blokjes en leg die samen met de Provençaalse kruiden boven op het kaasje.
Stop het kaasje in de oven en laat rustig vloeibaar worden. Prik af en toe even met je vork en meng eventueel als het vloeibaar genoeg is. Als het kaasje volledig vloeibaar is, kan je het oproeren met de prei en de ui. Klaar is uwe Kees!
Opmerking
Dit gerecht kwam tot stand tijdens een service. Het personeel heeft weleens honger, en dan is niets zo snel en gemakkelijk als een smeltkaasje in de houtoven te stoppen. Maar we hadden nog loof van prei over. Dat werd samen met wat uiresten en het kaasje in het pannetje gestopt en... We hadden meteen een topgerechtje! Koken is niet moeilijk, toch?
Kookboek
Het recept 'Camembert met ui en preiloof' is afkomstig uit het kookboek...
Puur bbq
Nick van Hoof & Kevin Kegeleers
Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten. Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met
... lees verder © Uitgeverij Lannoo