Feta uit de oven

2 personen
bereiden

waardering 6,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g feta (1 plak)
  • ½ tomaat
  • ½ koffielepel pittige chilipeper, fijngesneden
  • oregano (vers of gedroogd)
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de feta goed onder stromend water. Leg de plak in een vuurvast schaaltje. Leg er stukjes tomaat op en de chilipeper. Kruid met flink wat oregano en giet er een goeie scheut olijfolie over.

Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Oregano is onmisbaar in de Griekse keuken. Heb je verse oregano in de tuin? Pluk dan tegen het einde van de zomer wat takjes en bind ze aan elkaar. Laat ze ondersteboven een week drogen op een warme, droge plek. Leg de gedroogde oregano dan op een doek en verkruimel de blaadjes met je handen. Verdeel over kruidenpotjes.

Kookboek

Het recept 'Feta uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Griekse keuken

Efgenia Karampatakis van restaurant Orestis in Genk neemt ons mee naar Thracië, waar haar familie vandaan komt. Zij laat ons kennismaken met de

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Overige recepten tips

Reacties op dit recept

  • Kitty Super lekker, warm beter dan koud!