Gevulde avocado met tomaat en kerrievinaigrette
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
255 kcal
2 g eiwit
24 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 tomaat
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel (dragon)mosterd
- 5 sprietjes bieslook, fijngeknipt
- 1 avocado
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit het sjalotje met het kerriepoeder. Halveer de tomaat en schep het vocht met de pitjes eruit. Wrijf dit boven het kerriemengsel door een zeef. Klop de azijn, de mosterd, het bieslook en de rest van de olie erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Zet de avocadohelften op twee bordjes. Schenk de kerrievinaigrette in de holten en strooi de tomaatblokjes erin.
Het recept 'Gevulde avocado met tomaat en kerrievinaigrette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: exopixel | Shutterstock.com