Met hoisinsaus geglaceerde tempé
bereiden
Ingrediënten
- 340 g tempé
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 75 ml hoisinsaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Bereiden
Snijd de tempé in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de tempé rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de resterende olie samen met de knoflook en gember toe en bak 20 tot 30 seconden, tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gebakken tempé en hoisinsaus toe en roerbak 3 minuten. Schep in een kom, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de lente-ui.
Opmerking
Tempé heeft een fantastische textuur: het is veel steviger dan tofu, omdat tempé van de volledige sojaboon wordt gemaakt. Eenmaal gebakken wordt tempé krokant en werkt hij in een saus als een spons. De rijke hoisinsaus is perfect voor dit gerecht: de tempé wordt zoet, hartig en pittig en krijgt een krokant laagje. En wanneer je er tot slot sesamzaad over hebt gestrooid, nemen de smaakdimensies helemaal een vlucht.
Kookboek
Het recept 'Met hoisinsaus geglaceerde tempé' is afkomstig uit het kookboek...
Chinese Takeaway Compleet
Kwoklyn Wan
Het beste uit de serie 'Chinese Takeaway' van Kwoklyn Wan nu gebundeld. Met keuze uit meer dan 200 klassiekers uit de Chinese keuken, tover je niet alleen jouw favoriete afhaalgerecht maar ook minder bekende maaltijden op het bord
... lees verder © Good Cook