Kruidenbeschuiten met jus

10 porties
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

457 kcal
17 g eiwit
41 g vet
8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor de beschuiten
  • 115 g cheddar, in reepjes
  • 250 g basisbakmix (zie onderaan recept)
  • 1 theelepel gedroogd basilicum
  • 1 theelepel gedroogde, gekneusde rozemarijn
  • ¾ theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 120 g gesmolten boter of kokosolie, of extra vierge olijfolie
  • voor de jus
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 450 g worstjes (zonder vel)
  • 375 ml runderbouillon
  • 30 g kokosbloem
  • 60 ml kokosmelk uit blik
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

Maal voor de biscuits de kaas in een keukenmachine op de pulseerstand tot je een fijne, korrelige structuur krijgt. Doe de kaas in een grote kom en voeg de bakmix, het basilicum, de rozemarijn, baksoda en ½ theelepel zout toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de eieren en boter of olie toe en meng ook die er heel goed door. Het deeg dat je krijgt is vrij dik.

Lepel het deeg op het bakpapier in tien rondjes van ca. 10 centimeter doorsnede. Bak ze 10 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en een tandenstoker die je in het midden van een beschuit prikt er schoon uit komt.

Terwijl de beschuiten in de oven staan, verhit je voor de jus de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees van de worstjes in 8 minuten tot het rul en bruin wordt of tot het niet langer roze is. Doe het over op een bord en houd het apart.

Zet de koekenpan weer op het vuur en zet het vuur middelhoog. Verwarm de bouillon in de koekenpan tot hij bijna kookt. Zet het vuur wat lager. Klop de bloem er met één eetlepel tegelijk door. Dit duurt ca. 5 minuten, maar stop met bloem toevoegen als de jus al eerder de gewenste dikte heeft. Giet nu de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna het uien- en het knoflookpoeder en ½ theelepel zout toe. Doe dan de worst er weer bij en laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg zout toe naar smaak.

Lepel vlak voor het opdienen de jus over de beschuiten.

Extra benodigd

Bakpapier, keukenmachine

Basisbakmix

Roer voor 750 g deeg (in dit recept heb je slechts 250 g nodig) in een grote kom 500 g amandelmeel, 125 g blond, gemalen lijnzaad, 30 g kokosbloem, 2 theelepels baksoda en indien gewenst 1 theelepel gemalen psylliumzaad goed door elkaar. Bewaar deze mix in een luchtdichte doos, bij voorkeur in de koelkast.

Opmerking

Hoewel de jus helemaal zuivelvrij is voor de mensen die aan zuivelintolerantie lijden, zijn de beschuiten dat niet omdat ze zowel kaas als boter bevatten. Voor zuivelvrije beschuiten gebruik je geen kaas en vervang je de boter door olie, zoals kokosolie, extra-light olijfolie of walnootolie.

Kookboek

Het recept 'Kruidenbeschuiten met jus' is afkomstig uit het kookboek...

Broodbuik 30 minuten (of minder) kookboek

Dit kookboek bevat meer dan 200 gluten- en tarwevrije gerechten die altijd binnen 30 minuten (of minder) klaar zijn! Lezers krijgen een inleiding in het ABC van... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Overige recepten tips