Pindakaas
- 300 g pindakaas
- 20 min
- waardering 7,8
- Overig
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 280 g pinda's, gedopt en ongezouten
- 1 theelepel honing of esdoornsiroop (of naar smaak)
- 4 eetlepels zonnebloemolie (misschien iets meer)
Bereiden
Spreid de pinda's uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Draai de pinda's in een keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg ½ theelepel zout, de honing of siroop en olie toe. Ga door met draaien en voeg zo nodig extra olie toe tot je een goed smeerbare spread hebt gekregen. Schraap de wand van de kom van de keukenmachine schoon en draai weer kort tot alles goed gemengd is.
Schep voor een grove pindakaas een handjevol grof gehakte pinda's door de pindakaas.
Bewaar deze pindakaas in een luchtdicht afgesloten pot in de koelkast.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Je kunt de pinda's vervangen door een andere soort noten, zaden of pitten: amandelen, macadamianoten, paranoten, hazelnoten, cashewnoten, pistachenoten... keus genoeg.
Tip
De hoeveelheid zonnebloemolie (meer of minder) is afhankelijk van de soort noten, zaadjes of pitten die je gebruikt. Voeg de olie daarom altijd beetje voor beetje toe.
Kookboek
Het recept 'Pindakaas' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke spreads
Rachel Khoo
Lekkere spreads komen de hele dag door van pas, van ontbijt en brunch tot borrelhapje. Maar ook tussendoor zijn zoete of hartige spreads een feest voor jong... lees verder
© Good Cook