Vegan hotdogs in Aziatische stijl
bereiden
Bevat per portie
370 kcal
18 g eiwit
10 g vet
53 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 vegan worstjes
- 6 hotdogbroodjes
- 1 theelepel olijfoliespread
- handvol babyspinazie
- 2 eetlepels mosterd, naar keuze (ik gebruikte Franse mosterd)
- voor de ui-tomaattopping
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 2 rode uien, in plakjes
- 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- snuf chilivlokken
- 1 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
- 2 eetlepels golden syrup of keukenstroop
- voor de spicy maistopping
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1 bosui, schoongemaakt en diagonaal in dunne ringen
- 340 g mais uit blik, uitgelekt
- 1 theelepel sriracha
- 1 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
Bereiden
Maak de vegan worstjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de ui-tomaattopping: verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg zodra de olie heet is de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze, al roerend, 30 seconden. Voeg dan de chilivlokken, tamari of lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles nog 2-3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Schep ze in een hittebestendige kom en zet opzij.
Voor de spicy maistopping: veeg de wok schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg de bosui toe en roerbak een paar seconden. Voeg de mais samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles goed gemengd is. Zet tot gebruik opzij.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken. Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met de olijfoliespread. Leg ze 20 seconden in de grillpan, met de besmeerde kant naar beneden, en haal ze er dan voorzichtig uit; probeer de broodjes heel te houden.
Voor het samenstellen van de hotdogs: leg wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes. Verdeel dan de ui-tomaat- en maistopping erover en maak af met wat mosterd. Serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Vegan hotdogs in Aziatische stijl' is afkomstig uit het kookboek...
Asian Green
Ching-He Huang
In 'Asian Green' verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu
... lees verder © Uitgeverij Becht