Brood met tomaat (pan con tomate)
6 stuks
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- scheutje sherryazijn
- 6 sneden pain de campagne
- olijfolie
- voor erbij
- rauwe ham
- ansjovisfilets in olie
- olijven
- peterselie
Bereiden
Halveer de tomaten. Rasp de tomaten grof met een groenterasp (de pitjes en het vel blijven op de rasp zitten). Meng het vruchtvlees van de tomaten met de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng er een scheutje sherryazijn door. Laat de geraspte tomaat 10 minuten marineren.
Rooster de sneden brood en bestrijk ze vervolgens met de gemarineerde tomaat. Sprenkel er een scheutje olijfolie over. Leg er eventueel plakjes rauwe ham, ansjovisfilets in olie, gehakte olijven of peterselie op.
Kookboek
Het recept 'Brood met tomaat (pan con tomate)' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas, 80 recepten stap voor stap
Valérie berry
Tover in een handomdraai een keur aan tapas op je bord. Van klassiekers als albóndigas (gehaktballetjes), tortillas, patatas bravas, sardinas en escabeche tot... lees verder
© Good Cook