Meloenblokjes in sherrysiroop (tapas)
- 6 glaasjes
- 25 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 ml droge sherry
- 60 g fijne suiker
- 1 kaneelstokje
- ½ citroen, in dunne schijfjes
- 1 meloen
Bereiden
Doe de sherry, de suiker, het kaneelstokje en de schijfjes citroen in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuren zachtjes doorkoken.
Snijd de meloen doormidden en schep de pitten eruit. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in vrij grote stukken. Doe de stukken meloen in een schaal en giet de sherrysiroop erover. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen en zet de schaal daarna ten minste 2 uur in de koelkast.
Prik de meloen aan cocktailprikkers. Serveer de prikkers in kleine glaasjes met de sherrysiroop.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Meloenblokjes in sherrysiroop (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...
Basic tapas
Valérie Berry
'Basic tapas' biedt meer dan 80 eenvoudige, snelle, klassieke en moderne recepten om volop te genieten van tapas zoals ze bedoeld zijn: na een dag hard werken... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney