In sherry gemarineerde blokjes meloen
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 meloen
- ½ citroen
- 500 ml droge sherry
- 60 g kristalsuiker
- 2 kaneelstokjes
Bereiden
Schil de meloen en snijd hem in niet te kleine blokjes. Snijd de halve citroen in dunne plakjes.
Doe de sherry, suiker, kaneelstokjes en schijfjes citroen in een pan. Breng dit alles aan de kook en houd het 10 minuten tegen de kook aan.
Doe de blokjes meloen in een kom en giet er de sherrysiroop over. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze daarna minstens 2 uur in de koelkast. Prik de cocktailprikkers in de blokjes meloen en serveer ze in kleine glaasjes met de sherrysiroop.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'In sherry gemarineerde blokjes meloen' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas, 80 recepten stap voor stap
Valérie berry
Tover in een handomdraai een keur aan tapas op je bord. Van klassiekers als albóndigas (gehaktballetjes), tortillas, patatas bravas, sardinas en escabeche tot... lees verder
© Good Cook