Gekaramelliseerde ananas en tofu
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 270 g ananas, in stukjes
- 500 g blokjes tofu, gebakken
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels tamari of sojasaus
- 1 eetlepel superfijne tafelsuiker
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 2 eetlepels gehakte koriander, als garnering
Bereiden
Doe de ananas, tofu, knoflook, tamari of sojasaus en 120 ml water in een gietijzeren stoofpan, roer er de suiker en lente-uitjes door en voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Zet de stoofpan ongeveer 30 minuten op matig vuur tot het vocht voor de helft is ingekookt.
Schep de stoof op een grote schaal, garneer met de koriander en serveer hem op een bedje van gekookte basmati- of andere langkorrelige rijst.
Kookboek
Het recept 'Gekaramelliseerde ananas en tofu' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan - het kookboek
Jean-Christian Jury
'Vegan - het kookboek' is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor
... lees verder © Spectrum