Gekaramelliseerde ananas en tofu

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 270 g ananas, in stukjes
  • 500 g blokjes tofu, gebakken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tamari of sojasaus
  • 1 eetlepel superfijne tafelsuiker
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels gehakte koriander, als garnering

Bereiden

Doe de ananas, tofu, knoflook, tamari of sojasaus en 120 ml water in een gietijzeren stoofpan, roer er de suiker en lente-uitjes door en voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Zet de stoofpan ongeveer 30 minuten op matig vuur tot het vocht voor de helft is ingekookt.

Schep de stoof op een grote schaal, garneer met de koriander en serveer hem op een bedje van gekookte basmati- of andere langkorrelige rijst.

Kookboek

Het recept 'Gekaramelliseerde ananas en tofu' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan - het kookboek

'Vegan - het kookboek' is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor

... lees verder

© Spectrum

Tofu tips