Scrambled tofu met shiitakes

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

326 kcal
14 g eiwit
27 g vet
6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 2,5 cm verse gember, geraspt
  • 200 g stevige tofu, uitgelekt en in blokjes van 1 cm
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 100 g verse shiitakes (kies kleine, zachte exemplaren uit met kleine hoedjes)
  • 1 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
  • 1 theelepel geroosterde-sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • bosje bieslook, fijngehakt
  • handvol babyspinazie
  • snuf shichimi togarashi
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in plakken

Bereiden

Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de tofublokjes toe en roerbak ze 1 minuut.

Breng het geheel op smaak met de donkere sojasaus en 'prak' de tofublokjes met een lepel grof. Voeg de shiitakes in hun geheel toe en hussel alles 20 seconden door elkaar.

Voeg dan de tamari of lichte sojasaus, geroosterde-sesamolie, het citroensap en de zwarte peper toe. Roer door en bestrooi alles met de fijngehakte bieslook.

Verdeel de babyspinazieblaadjes over twee borden en schep de scrambled tofu erop. Strooi er tot slot nog wat shichimi togarashi over, garneer met de avocadoplakken en serveer meteen.

Opmerking

Ik ben dol op scrambled tofu. Deze variant is heel makkelijk te maken, staat lekker snel op tafel en is vol van smaak. Kortom, een perfect warm ontbijt waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ik geef er graag plakken avocado bij voor extra voedingswaarde.

Kookboek

Het recept 'Scrambled tofu met shiitakes' is afkomstig uit het kookboek...

Asian Green

In 'Asian Green' verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Tofu tips