Tofu met prei en paddenstoelen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 eetlepels (roerbak)olie
  • 400 g tofu (blok), in blokjes
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 3 cm gemberwortel, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel sesamolie
  • 600 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen), grof gesneden
  • 350 g panklare prei

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de tofu op hoog vuur in ca. 10 minuten bruin. Bak de laatste 2 minuten de Spaanse peper, gember en knoflook mee. Schep het tofu-mengsel op een bord en roer de sojasaus en 1 eetlepel sesamolie erdoor.

Schenk op 2 eetlepels na al het vocht uit de wok en roerbak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend beetgaar.

Schep het tofu-mengsel door de paddenstoelen en breng het gerecht op smaak met zout, peper en ½ eetlepel sesamolie.

Kookboek

Het recept 'Tofu met prei en paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Oosters

diverse auteurs

In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Tofu recept tips

Reacties op dit recept

  • HompiePrima te eten!

    reageren