Tofu in zwartebonensaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 75 ml groentebouillon
- 2 theelepels maïzena
- 2 theelepels Chinese rijstwijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels arachideolie
- 450 g stevige tofu, in blokjes van 2 cm
- 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 2 theelepels fijngehakte verse gember
- 50 g zwarte bonen, uitgelekt en fijngehakt
- 4 lente-uitjes, in schuine stukjes
- 1 rode paprika, in stukken van 2 cm
- 300 g babypaksoi, in schuine stukken van 2 cm
Bereiden
Meng in een kom de bouillon, maïzena, Chinese rijstwijn, sesamolie, sojasaus, ½ theelepel zout en wat versgemalen zwarte peper.
Verhit een wok op matig vuur, voeg de arachideolie toe en verdeel hem over de bodem en zijkanten. Voeg de tofu toe en roerbak hem in twee porties in 3 minuten per portie lichtbruin. Haal hem met een schuimspaan uit de wok en laat hem uitlekken op keukenpapier. Gooi tofu die aan de wok plakt of in de olie drijft weg.
Voeg de knoflook en gember toe en roerbak ze 30 seconden. Voeg de zwarte bonen en lente-uitjes toe en roerbak ze 30 seconden. Voeg de paprika toe en roerbak die 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak hem 2 minuten.
Doe de tofu weer in de wok en roer voorzichtig. Schenk de saus erover en roer voorzichtig 2-3 minuten tot de saus iets ingedikt is. Serveer het gerecht meteen en geef er gestoomde rijst bij.
Kookboek
Het recept 'Tofu in zwartebonensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Hoofdgerechten
diverse auteurs
'Hoofdgerechten' biedt een enorme variatie aan gerechten voor elke gelegenheid: van snelle dagelijkse maaltijden, makkelijke ovenschotels voor het week... lees verder
© De Lantaarn