Yakitori van gefrituurde tofu met twee soorten sesamzaad
bereiden
Ingrediënten
- 300 g stevige, gerookte tofu, in dobbelsteentjes van 1 cm
- 1 theelepel bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 50 g donkere sesamzaadjes
- 50 g lichte sesamzaadjes
- plantaardige olie, om te frituren
Bereiden
Doop elk blokje tofu in de bloem en daarna in het losgeklopte ei.
Meng op een bord de donkere en de lichte sesamzaadjes door elkaar. Doop de blokjes tofu in de sesamzaadjes en bedek ze er helemaal mee.
Verhit de olie vervolgens in een sauspan; leg de blokjes tofu erin als de olie heet is en laat ze 5 à 7 minuten frituren.
Haal ze uit de olie en bestrooi ze met zout en peper; prik ze aan houten minispiesjes. Je kunt ze als hapjes of als voorgerecht opdienen.
Extra benodigd
Minispiesjes of cocktailprikkers
Kookboek
Het recept 'Yakitori van gefrituurde tofu met twee soorten sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori
Sandra Mahut
Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder
© Uitgeverij Becht