Chinese noedels met kip van Annabel Langbein
bereiden
Ingrediënten
- 2 kleine Chinese kooltjes, in de lengte in vieren
- 750 ml kippenbouillon
- 2 kipfilets
- 2 lange repen sinaasappelschil, met dunschiller gesneden
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 2 eetlepels oestersaus
- 4 'nestjes' gedroogde eiermie (250 g)
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- handje koriander- of muntblaadjes
- 1 theelepel sesamolie
Bereiden
Dompel de kool 1 minuut onder in kokend water. Spoel de stukken onder de kraan koud en laat ze uitlekken.
Schenk de kippenbouillon met 500 ml water in een pan, doe de kipfilets erbij met de sinaasappelschil, gember en oestersaus. Breng alles met een deksel op de pan aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Schep de kip eruit, laat die wat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
Breng de bouillon weer aan de kook, doe de mie erin en kook die 1 minuut korter dan de aangegeven bereidingstijd. Doe de blokjes kip in de pan, samen met de kool, bosui en koriander en verwarm alles nog een minuut.
Verdeel de mie over twee kommen, schep de bouillon erover en besprenkel met sesamolie.
Kookboek
Het recept 'Chinese noedels met kip van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Fresh
Annabel Langbein
Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder
© Kosmos Uitgevers