Japanse ramensoep
- 2 personen
- 40 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Japans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 600 ml groentebouillon
- 5 cm gember, geraspt
- 10 g misopoeder
- 2 eetlepels teriyakisaus
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 kleine paksoi, overlangs in vieren
- 4 kolfjes babymaïs
- 1 ei
- 150 g ramen noedels
- 1 theelepel arachideolie
- 40 g taugé
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 10 g koriander, alleen de blaadjes
- ½ rode chilipeper, in fijne ringetjes
Bereiden
Leg de kipfilets in een diepe kom. Pers het teentje knoflook en voeg toe, samen met de sojasaus, vissaus en sesamolie. Masseer de marinade in de kipfilets en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Breng intussen de groentebouillon aan de kook en voeg de geraspte gember en het misopoeder toe.
Neem 1 soeplepel uit de bouillon en doe die in een kommetje. Voeg hierbij de teriyakisaus en het vijfkruidenpoeder. Roer en meng opnieuw door de bouillon.
Breng opnieuw aan de kook en doe er de paksoi bij. Voeg na 5 minuten de babymaïs toe en laat even doorwarmen. Haal de groenten weer uit de bouillon en zet opzij.
Kook het ei hard in 10 minuten, pel het en snij doormidden. Kook intussen de noedels in 10 minuten gaar in gezouten water.
Haal de kipfilets uit de koelkast en bak ze goudbruin en gaar in de arachideolie. Snij in plakjes.
Verdeel de noedels samen met de kip over twee kommen. Voeg enkele soeplepels hete bouillon toe. Voeg dan de paksoi, de taugé en de babymaïs toe, gevolgd door de lente-uitjes, de koriander en de rode chilipeper. Leg er tenslotte een half hardgekookt ei bij en serveer.
Kookboek
Het recept 'Japanse ramensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je... lees verder
© Aerial Media Company