Thaise noedelsoep met rundvlees

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Thais
  • Vlees

bevat per portie

  • 255 kcal
  • 25 g eiwit
  • 3 g vet
  • 34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 ui, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 2 cm gemberwortel, in plakjes
  • 1 liter krachtige vleesbouillon van tabletten
  • 2 rode pepers, in reepjes
  • 1 kaneelstokje
  • 125 g Chinese eiermie
  • 300 g bieflapjes, in flinterdunne plakjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tomaten, ontveld, in reepjes
  • 100 g taugé
  • 15 g verse koriander, grof gehakt
  • 3 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus

Bereiden

Verhit een pan op hoog vuur. Rooster de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten. Voeg de bouillon met de peperreepjes en het kaneelstokje toe. Laat de bouillon ca. 30 minuten trekken.

Laat de mie wellen volgens de gebruiksaanwijzing en in een vergiet uitlekken. Schep in vier grote soepkommen wat mie, vleesplakjes, bosui, tomaat, taugé en koriander.

Breng de bouillon aan de kook en voeg vissaus of sojasaus en zout en peper naar smaak toe. Schep de kokende bouillon op de ingrediënten in de soepkommen. Door de hitte van de bouillon wordt het vlees direct gaar. Serveer direct.

Bron

Het recept 'Thaise noedelsoep met rundvlees' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anna Pustynnikova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • FemkeTip voor degene die niet van koriander houdt: gebruik munt ipv koriander. Wordt in Vietnam ook veel gebruikt.

    reageren

  • SanghoTip voor degene die wel van koriander houdt: gebruik ook munt! :) Ook heel Vietnamees (pho) en echt heerlijk!

    reageren

  • biancaHeerlijk. Het was mijn eerste zelfgemaakte noedelsoep.

    reageren

  • RamirezTip: Schroei het vlees gedurende 10 seconden aan beide kanten aan alvorens het in plakjes te snijden. Dit zorgt voor meer smaak en oogt een stuk beter.

    reageren