Zelfgemaakte noedelsoep in lunchpotjes to go

1 persoon
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

197 kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels tamari of donkere sojasaus
  • ½ eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel mirin
  • sap van ½ limoen
  • 100 g of 7 kleine nestjes konnyaku- of shiratakinoedels, afgespoeld
  • 60 g gare kipfilet, in plakjes
  • 1 kleine paksoi, in de lengte in vieren
  • ¼ wortel, geraspt of julienne gesneden
  • 15 g boerenkool
  • 50 g rode kool, dun gesneden
  • 2 takjes Thaise basilicum, alleen blaadjes (naar wens)
  • 2 takjes munt, alleen blaadjes
  • 1 heel hete rode chilipeper, in dunne plakjes (naar wens)
  • paar plakjes ingelegde sushigember (verkrijgbaar in grote supermarkten, toko's en online)

Bereiden

Meng de tamari of sojasaus, vissaus, mirin en het limoensap in je soephouder, bijvoorbeeld een jampot of een klein kunststof bakje. Voeg de noedels toe en meng goed. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Schenk om de noedels te bereiden over het geheel 300 ml kokend water, roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten staan voordat je gaat eten.

Kookboek

Het recept 'Zelfgemaakte noedelsoep in lunchpotjes to go' is afkomstig uit het kookboek...

Skinny soep

Kathryn Bruton maakt je soep skinny met deze 80 heerlijke recepten. Stuk voor stuk verrassende recepten met verse, gezonde ingrediënten die je een

... lees verder

© Unieboek Het Spectrum

Noedelsoep tips