Blini's met bietensalade en dilleroom
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
300 kcal
8 g eiwit
12 g vet
39 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel azijn
- ½ eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- 1 klein gekookt bietje, in luciferdunne reepjes
- ½ eetlepel dille, fijngehakt
- 3 eetlepels zure room
- 100 g poffertjesmix
- 1 eidooier
- 1 eetlepel olie
Voorbereiden
Schep de azijn, de gembersiroop, het bieslook en zout en peper door de bietreepjes. Laat de salade ca. 30 minuten staan.
Bereiden
Roer de dille door de zure room. Breng op smaak met zout en peper.
Roer een beslag van de poffertjesmix, 200 ml water, de eidooier en de olie. Verhit een droge koekenpan (doorsnede ca. 18 cm) met antiaanbaklaag en laat ¼ deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak de blini aan twee kanten goudbruin. Bak zo nog 3 blini's.
Vul de blini's met de bietjessalade, rol ze losjes op en leg ze op twee bordjes. Schep de dilleroom ernaast.
Het recept 'Blini's met bietensalade en dilleroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Miuda | Shutterstock.com