Crêpes met kokosmelk en chocoladesaus

6 crêpes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml melk
  • 20 g gesmolten boter plus 20 g boter voor het bakken
  • 125 g bloem
  • geraspte schil van 1 limoen
  • voor de chocoladesaus
  • 150 ml melk
  • 200 g chocolade van goede kwaliteit (minstens 54% cacao)

Voorbereiden

Klop in een kom met een garde de eieren met de kokosmelk, melk en gesmolten boter door elkaar.

Meng in een andere kom de bloem met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop tot alles goed gemengd is.

Voeg de geraspte citroenschil toe om het beslag op smaak te brengen. Klop weer goed en laat minstens 1 uur rusten.

Bereiden

Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag uitloopt. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken. Stapel de gebakken crêpes op elkaar en houd ze warm.

Maak de chocoladesaus. Breng in een pan de melk aan de kook. Voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Roer tot het mengsel glad en glanzend is. Neem de pan van het vuur. Schep wat saus over de crêpes en dien op.

Tip

Garneer de crêpes met wat geroosterde, geschaafde amandelen of gedroogde kokos.

Tip

Vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe telkens in met wat boter.

Kookboek

Het recept 'Crêpes met kokosmelk en chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Blini's, flensjes & crêpes

Wat is er zo lekker en zo heerlijk eenvoudig als een zelfgemaakte blini, een smeuïg flensje, of een heerlijk luchtige crêpe? Je hebt de keus tussen hartig en zoet, klassiek... lees verder

© Good Cook

Crêpes tips