Crêpes Suzette
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
310 kcal
4 g eiwit
21 g vet
23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 1 groot ei
- 100 ml melk
- 40 g boter
- 8 suikerklontjes
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel citroensap
- 50 g boter
- 3 eetlepels Grand Marnier
Voorbereiden
Zeef de bloem met een snufje zout boven een beslagkom. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin. Roer het ei los met een beetje bloem en voeg geleidelijk de melk toe. Roer net zolang met de garde of de mixer tot een egaal beslag ontstaat. Laat het beslag minimaal één uur rusten.
Bereiden
Bak van het beslag 8 flensjes en vouw ze in vieren.
Rasp met de suikerklontjes over de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap, het citroensap, de boter en de suiker in een flensjespan.
Leg, wanneer de suiker is gesmolten, hier de gevouwen flensjes in. Voeg de Grand Marnier toe en verhit het geheel. Flambeer de flensjes. Serveer de crêpes Suzette met wat saus op warme bordjes.
Extra benodigd
Beslagkom, flensjespan
Het recept 'Crêpes Suzette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Maria Kovaleva | Shutterstock.com
Crêpes tips
Reacties op dit recept
- marlene Moet er in de Crepes Suzette echt een halve liter water?
- redactie okoko recepten Nee, dat hoeft niet. Het recept is aangepast.
- Rene Er lijkt sprake te zijn van een abuis, want de site van Larousse heeft het over twee verres (glazen) melk en niet over twee liter. Ga er maar vanuit dat men 250gr bloem bedoelt voor ca 500ml melk, dit komt overeen met andere Franse sites.