Krokante crêpes met sinaasappel en chocoladesaus

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade of melkchocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 sinaasappels
  • 80 g boter
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 4 grote crêpes
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereiden

Maak een barbecue aan. Laat de stokjes in koud water weken.

Hak de chocolade met een groot mes. Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Breng de slagroom aan de kook. Giet de kokende slagroom al kloppend over de gehakte chocolade. Roer tot het mengsel glad en romig is. Zet weg op kamertemperatuur.

Rasp de schil van de sinaasappels. Pers dan het sap uit de sinaasappels. Laat de boter smelten in een koekenpan. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de suiker toe. Laat onder af en toe roeren op een laag vuur inkoken tot een stroperig mengsel. Bestrijk de crêpes met dit mengsel.

Vouw de crêpes in vieren en maak ze vast met een satéstokje. Bestuif de crêpes met poedersuiker. Rooster de crêpes 2 tot 3 minuten boven de gloeiende houtskool tot ze goed gekarameliseerd zijn.

Dien de crêpes meteen op en geef er de chocoladesaus bij.

Extra benodigd

4 lange satéstokjes

Kookboek

Het recept 'Krokante crêpes met sinaasappel en chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Marshmallow en andere lekkere hapjes

In dit boek vind je geweldige, heel makkelijk te maken recepten. Speels en om van te snoepen, marshmallows en andere lekkere hapjes zoals je ze nog nooit... lees verder

© Good Cook

Crêpes tips