
Crêpes Suzette
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 310 kcal
- 4 g eiwit
- 21 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 1 groot ei
- 100 ml melk
- 40 g boter
- 8 suikerklontjes
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel citroensap
- 50 g boter
- 3 eetlepels Grand Marnier
Voorbereiden
Zeef de bloem met een snufje zout boven een beslagkom. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin. Roer het ei los met een beetje bloem en voeg geleidelijk de melk toe. Roer net zolang met de garde of de mixer tot een egaal beslag ontstaat. Laat het beslag minimaal één uur rusten.
Bereiden
Bak van het beslag 8 flensjes en vouw ze in vieren.
Rasp met de suikerklontjes over de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap, het citroensap, de boter en de suiker in een flensjespan.
Leg, wanneer de suiker is gesmolten, hier de gevouwen flensjes in. Voeg de Grand Marnier toe en verhit het geheel. Flambeer de flensjes. Serveer de crêpes Suzette met wat saus op warme bordjes.
Extra benodigd
Beslagkom, flensjespan
Bron
Het recept 'Crêpes Suzette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Maria Kovaleva | Shutterstock.com