Klassieke crêpes (basisrecept)
- 6 crêpes
- 20 min
- waardering 8,3
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 30 g gesmolten boter plus 20 g boter voor het bakken
- 100 g bloem
- 1 eetlepel vanille-essence of 1 eetlepel oranjebloesemwater (desgewenst)
Voorbereiden
Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Breng het beslag naar wens op smaak met vanille-essence of oranjebloesemwater. Meng weer goed en laat het beslag dan minstens 1 uur rusten.
Bereiden
Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag uitloopt. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken.
Tip
Vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe telkens in met wat boter.
Kookboek
Het recept 'Klassieke crêpes (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
Blini's, flensjes & crêpes
Corinne Jausserand
Wat is er zo lekker en zo heerlijk eenvoudig als een zelfgemaakte blini, een smeuïg flensje, of een heerlijk luchtige crêpe? Je hebt de keus tussen hartig en zoet, klassiek... lees verder
© Good Cook